Eigenwijz

Wie is wie?

Dirigent Durk Geertsma

Geboren en getogen in Friesland, sinds 1987 gevestigd in Julianadorp. Al op jonge leeftijd begonnen met zingen: solo en in groepsverband. Vooral actief in de lichte muziek.

Met vocalgroup Close-Up uit Alkmaar diverse festivals gewonnen. Veel ervaring opgedaan bij gerenommeerde dirigenten, zoals Johan Rooze uit Hilversum en in workshops van Ward Swingle en Jonathan Rathbone van de Swingle Singers uit Londen.

Van 2002 tot en met 2008 muzikaal leider van vocalgroup RoundMidlife in Schagen/Wieringerwaard en van 2006 tot 2010 dirigent bij vrouwenkoor Femmes Vocales in Heemskerk.

In 2010 meegezongen in het projectkoor Voci in Den Helder onder leiding van Paul Sanders en de Mattheus Passion uitgevoerd.

In 2006 en 2007 de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) gevolgd en in december 2007 met succes afgerond bij stichting Kunstfactor in Utrecht. Kunstfactor is de landelijke overkoepeling ter ondersteuning van amateurkunst. Het is per 1 januari 2013 opgegaan in het Landelijk Kennisscentrum Cultuureductie en Amateurkunst. De opleiding is landelijk erkend door de stichting Certificering Kunsteducatie en amateurkunst. Docenten waren Hans Noyens, Esther Putter en Matthijs Overmars.
In 2017 en 2018 de Inspiration Course gevolgd in Rotterdam en Tilburg met docenten Merel Martens. Tijs Krammer, Rohan Poldervaart en vanuit Denemarken Jesper Holm en Peter Karlsson. 
Van 2014 tot en met 2020 was Durk dirigent van het algemeen gemengd koor Mescalanza in Julianadorp en vierde daarmee twee jubilea. 

Durk is momenteel dirigent van Eigenwijz en organisator van een jaarlijkse zangworkshop op Ameland en diverse losse projecten. Daarnaast zingt hij zelf als bariton in Brutaal Vocaal in Bergen.

www.durkgeertsma.nl

www.amelandacappella.nl 

Bestuur

Eigenwijz heeft een ínformeel bestuur, bestaande uit Nardi Hellings en Janet Pijcke. Bij activiteiten helpen koorleden bij de organisatie.

Sopranen

Liesbeth van As

Janet Pijcke

Nardi Hellings

Anita Hoedjes

Ans Janssen

Petra Veerman

Hilda Wegman

Jeannette Wolters

Alten

Thea de Boer

Rita Donker

Hilda Gerssen

Karin Hermsen

Mieke van Hout

Anita Mandemaker (foto volgt)

Wendy Nebbeling

Antien Wijngaarden-Dijkstra